BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нови шест жертви на Ковид 19, намаляват настанените в болници

Ямбол, 16. 04. 2021 г.

Нови шест жертви на Ковид 19 са регистрирани в Ямболска област за ден, с които починалите достигнаха 271 или 4,28 % от всички установени случаи на коронавирус в региона – 6319.

Една част от пациентите са загубили битката с коронавируса по-рано, но болниците са ги въвели едва днес. Продължава лошата тенденция да пада средната възраст на починалите.

Четирима от починалите са с двустранна ковид пневмония – жена на 64 г. от Генерал Тошево, жена на 66 г. от Окоп с придружаващо неврологично заболяване, мъж на 50 г. от Ямбол с артериална хипертония, мъж на 64 г. от Елхово със сърдечно заболяване. С коронавирус са починали мъже на 63 г. и на 86 г. от Ямбол и двамата с хронично неврологично заболяване.

Активните случаи на коронавирус в региона са 677. Хубавото е, че намаляват настанените в болничнви заведения – те вече са 92, а на домашно лечение са 585 души. Излекувани от заразата са 5371 души, под карантина са 825.

Още 60 души учители и непедагогически персонал от региона са заявили желание да бъдат ваксинирани.

В Ямболска област вече са поставени 10 577 дози ваксини, 2312 души са със завършена имунизация с две дози, а 5933 души са ваксинирани само с една доза.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!