BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Национално събрание на Българския младежки Червен кръст

Ямбол, 29.03.2021

Над 60 делегати от клубовете на Български младежки Червен кръст от цялата страна участваха в Национално събрание на Българския младежки Червен кръст – най-висшият форум на младежката организация, провел се в периода 26 – 27 март 2021г. в дигитална среда. Гости на събранието бяха Зам.-генералния Директор на БЧК, д-р Славита Джамбазова и Директори на Секретариатите на Обл.Съвети на БЧК от цялата страна.

От БМЧК – Ямбол участие взеха двама доброволеца – Стели Джамбазова и Радосвета Узунова, както и щатния специалист по младежка дейност Гергана Георгиева.

В рамките на два дни делегатите от всички 28 областни организации на БЧК приеха Отчета на БМЧК за мандат 2019-2021г., Насоки за дейността на БМЧК за мандат 2021-2023 г. и План за дейността на БМЧК през 2021г.

Важна част от дневния ред е изборът на ново Национално ръководство на БМЧК –  Председател на БМЧК, членове на изпълнителния съвет на БМЧК и съветник по съответствието на БМЧК.

Избраното ново ръководство на БМЧК е в състав:

Председател на БМЧК – Стели Джамбазова, делегат от област Ямбол;

Членове на Изпълнителния съвет на БМЧК:

  • Лора Фучеджиева – делегат от област Бургас;
  • Нина Ценкова – делегат от област Монтана;
  • Михаил Иванов – делегат от област Добрич;
  • Толга Мехмедов – делегат от област Русе;

Съветник по съответствието – Кирил Кирилов – делегат от област Шумен.

Изключително сме горди, че делегат от област Ямбол – Стели Джамбазова е избрана за Председател на БМЧК. През последните две години Стели бе зам.-председател на младежката организация на червения кръст. Изборът на Стели за Председател на БМЧК е доказателство за водещата позиция на ямболската младежката организация в страната, което ни дава повод за гордост.

Пожелаваме успех на новоизбраното ръководство на БМЧК през следващия двугодишен мандат.

Областен Секретариат на БЧК – Ямбол

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!