BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Народният представител Димитър Иванов: Проблемният участък по границата винаги е бил и е частта построена от Орешарски и БСП!

 

Елхово, 31.08.2021 г.

След направените изявления на служебния вътрешен министър за засилен мигрантски натиск по  българо-турската граница и предвиждания, че се увеличава потокът от бежанци от Афганистан, народният представител от ямболски избирателен район Димитър Иванов се срещна в община Елхово с представители на местната власт и хора от общината, за да разбере от първо лице какви са настроенията, опасенията и наблюденията на гражданите там.

След срещите народният представител коментира пред медии, че очаквано една от основните теми в Елхово и региона е мигрантската криза и действията спрямо влизащите в страната мигранти. Хората от Елхово твърдят, че забелязват, че Миграционния център в Елхово от известно време е пълен. „Основното опасение, наше и на хората е, че колкото и добре да си вършат работата граничните служби, жандармерия и военни по границата, ако няма, служебното правителство, адекватна външна политика и дипломация, ни чакат тежки дни“, сподели народният представител. И припомни, че за жалост това сме го виждали вече през 2014 и 2017 година, при управления на БСП. „Толкова са им възможностите“, категоричен е Иванов. Учудващо е, че днес отново смятат, че с унищожаване на дървета и храсти по границата, с боядисване на оградата, ще преборят мигрантската вълна“, казва той и продължава темата за състоянието на възпрепятстващото съоръжение по българо-турската граница, която той като бивш областен управител познава в детайли. Според Димитър Иванов от исканите средства и разчети в актуализацията на бюджета, разглеждани в комисиите в НС става категорично ясно, че проблемна на територията на ямболска област е частта на  граничното съоръжение строено по времето на БСП и Орешарски. „Учуди ме голямата сума от 1,2 млн.лв., но тя явно е за участъка от 29 км правен по времето на БСП. А останалата част от съоръжението е в добро състояние, но оставено да е обрасло в треви, поради забавено почистване“. Иванов припомни, че в предходните години в месеците юни – август със средства отпускани от Министерски съвет се е извършвало почистване регулярно на треви и храсти по съоръжението и прилежащия път.

Народният представител от  ГЕРБ-СДС продължава срещите и приемните в различни райони от областта, по актуални теми, които са важни за хората.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!