BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Напълно завършени са четири спортни площадки със свободен достъп в Ямбол

 

Ямбол, 13.01.2022 г.

Още една добра новина за Ямбол! Четирите спортни площадки със свободен достъп в различни райони на Ямбол вече са напълно завършени.

Символично откриване беше направено от заместник-кметовете на Ямбол Енчо Керязов и Михаил Керемидчиев, заедно с малките футболисти от ФК „Ямбол 1915“.

Три от спортните съоръжения се намират в дворовете на ямболски училища.

Игрище за мини футбол с изкуствена тревна настилка е изградено на територията на Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии. В двора на гимназията бяха възстановени също волейболното и баскетболното игрище с настилка тип „тартан“.

Завършен е ремонтът и на две баскетболни игрища в комбинация с игрище за мини футбол в Спортно училище „Пиер дьо Кубертен“ в квартал „Каргон“.

Такава спортна площадка бе изградена и в двора на Профилирана гимназия „Васил Левски“ в централната градска част.

Четвъртото игрище с винилова настилка се намира в комплекс „Георги Бенковски“ до блок 21.  Тази площадка е с най-големи размери от всички изброени. Oбщина Ямбол се надява, че тя ще се използва активно от младежите в квартала.

„Този проект ще бъде наистина успешен, ако площадките се пазят от всички, които ги използват. Ще продължаваме да полагаме усилия, за да развиваме открити спортни площадки, които могат да се използват както от малките, така и от големите жители на Ямбол“, коментира Енчо Керязов.

Площадките ще бъдат отворени през цялата седмица и ще могат да се използват от всички граждани на Ямбол, когато няма учебни занятия.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!