BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Напредват ремонтните дейности на ул.“Търговска“ в участъка от ул. „Граф Игнатиев“ до Комплекса за социални услуги за деца и възрастни

Дейностите по благоустрояването на отсечката от улица „Граф Игнатиев“ до Комплекса за социални услуги за деца и възрастни напредват. В момента се работи по изграждане на кръгово кръстовище с четири клона. Този тип кръстовище ще осигури по-добра пропускливост на трафика и висока степен на безопасност за всички участници в движението.
Предвижда се достъп от и към участъка на улица „Търговска“, между улица „Крайречен“ и улица „Граф Игнатиев“, като по този начин идващите автомобили от централна градска част ще могат да продължат в посока към комплекс „Хале“, улица „Милин Камък“ и комплекс“ Зорница“. Улиците в района се характеризират с висока интензивност на автомобилно движение, а намиращите се в близост жилищни сгради предполагат и честото преминаване на пешеходци. Припомняме, че кръстовището между „Крайречен булевард“ и улица „Търговска“ е с три клона, като с предимство преминават превозните средства, които се движат по „Крайречен булевард“.
В участъка се извършва цялостна подмяна на водопровода и водопроводните отклонения. Изгражда се ново улично осветление, ще бъдат подменени и съществуващите бордюри.
В проекта е предвидено и изграждането на зони за паркиране на автомобили, благоустрояването на тротоарни площи и обособяване на двупосочна алея.

 

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!