BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мария Цветкова в Ямбол: За мен е чест да празнувам Националния празник с моите съграждани

По случай Националния празник на Република България народният представител Мария Цветкова заедно с нейни съмишленици от ВМРО подаряваха на гражданите на Ямбол български знамена и празнични картички по повод 143 години от Освобождението на България от турско робство. Инициативата е част от националната кампания на ВМРО “Развей българското знаме“, с която патриотите призовават всички българи да развеят националния трибагреник.

Ямболският депутат Мария Цветкова бе гост на празничното честване на Община Ямбол по случай 143-та годишнина от Освобождението на България от турско робство. Цветкова присъства на тържествения ритуал за издигане на националното знаме пред сградата на Общинската администрация с участието на почетен караул от гарнизон Ямбол.

Мария Цветкова приветства ямболии с думите:“За мен е чест и гордост да празнувам Националния празник Трети март заедно с моите съграждани от родния ми град Ямбол. 143 години след Освобождението нека да носим в себе си духа на българските опълченци, а тяхната героична саможертва да бъде идеал за нас! Нека да ни обединява и задължава мисълта, че те са оставили роден дом, невръстни деца, възрастни родители, млади невести и любими хора, за да ни има нас, за да я има България. Те довършиха великото дело на Раковски, Левски, Ботев, Бенковски и всички загинали в борбата срещу турския поробител. Бъдете горди с нашите предци, счупили оковите на робството. Да помним подвига на ямболските революционери дядо Желю войвода, Стефан Караджа, Георги Дражев, възрожденците Ради Колесов, Атанас Кожухаров и всички знайни и незнайни герои, благодарение на които днес празнуваме Деня на българската Свобода. България над всичко! Да живее България!” 

Народният представител от ВМРО бе гост и на празничната церемония на Община „Тунджа” по повод Трети март, която се проведе в лесопарк “Бакаджик“. Цветкова и кметът на с.Маломир и председател на Областния комитет на ВМРО-Ямбол Тодор Налбантов поднесоха венец от името на ВМРО пред Мемориала на загиналите руски воини и български опълченци. В честванията участваха още Емил Попов – член на Областната контролна комисия на ВМРО и адвокат Доника Панайотова – председател на Женската организация в областта и секретар на областното ръководство.

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!