BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Локална среща „Промяната започва с теб“ на 21 август, организирана от Община Ямбол и Национален младежки форум

 

Ямбол, 20.08.2021 г.

Дни след приключване на събитията, посветени на Международния ден на младежта – 12 август, в Ямбол ще се състои още една проява за младите хора.

На 21 август, събота, в 10:00 часа ще започне среща под надслов „Промяната започва с теб“, която ще се проведе в зала „Съвременност“ на Културно-ниформационен център „Безистен“. Организатори на събитието са Община Ямбол и Национален младежки форум. Поканени за участие са младежки организации от Ямбол.

Основната цел на проявата е да информира и включи младите хора в разговорите за развитието на Европейския съюз.

С реализирането на събитието по проекта „25-те процента“ Национален младежки форум иска да чуе мнението на младите в „Конференцията за бъдещето на Европа“ – поредица от граждански дискусии, дебати и събития с крайна цел оформяне на общото ни бъдеще. Проектът се реализира в партньорство с Европейски младежки форум и финансовата подкрепа на Европейски парламент.

По време на събитието ще бъдат обобщени идеите на младежите, които по-късно ще бъдат представени пред националните и европейски институции, за да дадат представа на политиците каква промяна желаят да видят младите хора. Те могат да бъдат в различни области – образование, наука и иновации, култура, екология, икономика, социална политика, младежки политики и т.н.

Подаването и отчитането на младежките идеи ще се случва чрез специално създадена платформа. Тя е инструментът, чрез който младите хора ще могат да въздействат на хората, вземащи решенията в процеса на формиране и управление на важните за младежта политики.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!