BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Летен пик на заразени с коронавирус

Ямбол, 24.08.2021

Летен пик на заразени с коронавирус в Ямболска област. За изминалото денонощие според Единния информационен регистър в региона са регистрирани 52 нови случая, което е най-високото ниво на заразени през летния период. С тях 14-дневната заболеваемост в Ямболска област достигна почти 227 на 100 000 население. Критичната граница за преминаване в червена зона по заболеваемост е над 250 на 100 000 население.

По данни на РЗИ към момента активните носители на инфекцията са 294, като най-младият е дете на 6 години, а най-възрастният – мъж на 70 години. Хоспитализирани са 40 души, от тях двама са на интензивно лечение. Разкритите легла са 48, от тях- 42 в областната болница “Св. Пантелеймон” и 6 в общинската болница “Св. Иван Рилски” в Елхово.

Според здравните инспектори имунизационният процес протича с изключително ниски темпове. Поставените вчера ваксини са 136, от които 89 – първа доза. През изминалата седмица имунизациите са с 200 по-малко спрямо предходната седмица. Със завършена ваксинация са 16 129 души, което е по-малко от 16 процента от населението на областта.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!