BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Леко се увеличават се настанените в болница с Ковид 19, още шестима са починали

Ямбол, 23.04.2021 г.

Леко се увеличават се настанените в болнични заведения с Ковид 19, научи „Делник“ от РЗИ – Ямбол. Активните случаи в Ямболска област са 629 – от тях 96 са в болници, а 533 са на домашно лечение. Излекувани от заразата са 5550 , под карантина са 626 души. Общият брой на регистрираните с коронавирус вече е 6466 души.

Починали от Двустранна ковид пневмония и с коронавирус са общо 287, с шест повече за последните три дни.

Сред жертвите на Ковид 19 са мъж на 69 г. от Бояново с артериална хипертония, жена на 83 г. от Тенево, със сърдечно заболяване, мъж на 65 г. от Стралджа с онкологично заболяване, жена на 84 г. от Ямбол с диабет, хронично белодробно заболяване и артериална хипертония и жена на 55 г. от Ямбол починала днес веднага щом е постъпила в болница с хронично неврологично заболяване от двустранна ковид пневмония.

Според Единния информационен регистър новите случаи днес са 26, продължава ваксинирането, вчера са сложени 313 дози. В Ямболска област поставените дози ваксини са 11 859 – 2829 души са с по две ваксини, а 6201 са само с една доза. Все още няма поставена втора доза на ваксинирани с „Астра Зенека“, това трябва да се случи в началото на май, но хората ще преценят дали да довършат ваксинацията си или да се откажат.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!