BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кристиан Вигенин: Средствата за ново оборудване на ямболската болница ще залегнат в проекта за бюджет за 2022 г.

Анализ за необходимото оборудване на новата сграда на ямболската болница изготвят органите на управление на МБАЛ „Св. Пантелеймон“, за да може средствата да залегнат в проекта за бюджет за 2022 г., който подготвя служебното правителство. Това съобщи при посещението си в Ямбол Кристиан Вигенин, който поддържа контакти с председателя на съвета на директорите на болницата проф. Жени Стайкова. Той уточни, че проф. Стайкова е амбицирана през следващата година да приключи работата по обновяване на сградата, да се осигури оборудването и в рамките още на 2022 г. Ямбол да има нова действаща болница.

Зам.- председателят на 46-то Народно събрание допълни още, че междувременно се предприемат и стъпките, които „БСП за България“ предлагаше в предходната предизборна кампания, за обучение на медицински сестри на място, което да гарантира спешната необходимост от медицински персонал, а изпълнителният директор на болницата е осъществил контакти с представителите на общините, които са и акционери, за да помогнат с каквото могат на болничното заведение.

„Като кандидат за народен представител от Ямболски избирателен район се ангажирам Ямбол действително да има нова болница, а предпоставка за това могат да бъдат и обединените усилия на държавата, местните власти и болничното ръководство, каза още Кристиан Вигенин.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!