BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметове на четири тунджански села внесоха сигнал заради честите спирания на тока

 

„Тунджа“, 17.08.2021 г.

Сигнал до кмета на община „Тунджа“, изпълнителния директор на „Електроразпределение Юг“ EVN група и до областния управител внесоха кметовете на Безмер, Дражево, Кабиле и Хаджидимитрово заради честото и безпричинно спиране на електроподаването.

Те сигнализират, че в тези села повече от 20 дни внезапно спира тока за повече от половин час. Засегнати са над 3000 жители и фирмите, които извършват дейност в населените места. Пострадали жители са внесли документи и за повредени електроуреди, многократно на дежурните телефони е сигнализирано за липса на ел. захранване в селата.

Кметовете твърдят, че проблемът съществува повече от година, през пролетта са провеждали среща при областния управител с представители на дружеството, на която им е обещано, че ще бъдат взети мерки, за да се предотвратят честите спирания на тока, но сега те отново се повтарят.

Жителите на населените места организират подписка с настояване да получават качествено електроподаване, за което плащат.

Четиримата кметове представиха сигнала си на редовния брифинг на община „Тунджа“. Кметът Георги Георгиев се ангажира общината да изпрати писмо до ръководството на EVN, в което да настоява за решаване на проблема. Освен това той ще проведе среща и с ръководителя на КЕЦ – Ямбол Апостол Калев.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!