BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

И болницата в Елхово вече със 17 легла за Ковид-пациенти, капацитетът на болниците в региона стигна 161 легла

Ямбол, 25.03.2021 г.

Болницата в Елхово да осигури 17 легла за болни с коронавирус гласи новата заповед на РЗИ – Ямбол, която влиза от утре – 26 март. С тях общият капацитет на болниците в региона за лечение на Ковид – пациенти стигна 161 легла, от които 9 са за интензивно рлечение в т. нар. Ковид – реанимация.

Областната болница МБАЛ „Св. Пантелеймон“ има вече 96 легла за болни с коронавирус в 6 отделения – Инфекциозно, Белодробно, Първо вътрешно, което се използва като триажно отделение, отделението по физиотерапия, Кожно отделение и Ковид –реанимацията.

Днес зам.-директорът на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ Валентин Вълчев съобщи, че свободните легла в болницата са 15 и то само в т. нар. триажно отделение. Ковид –реанимацията, която е с 9 легла, е пълна, дори в един момент пациентите за нея са били 10.

Последните дни в болницата постъпват към 6 пациенти и изчакват за PCR-тест в триажно отделение, докато в предишни дни са били и по 14-15.

Частната болница в Ямбол трябва да осигурява 44 легла за Ковид – пациенти. Кардиологичната болница е с 4 легла за техни пациенти с Ковид 19.

От утре елховската болница, която досега имаше само 4 легла за пациенти с коронавирус, ще трябва да осигури 17 легла за лечение на болни от Ковид 19.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!