BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Избори 2021: Мария Цветкова, ВМРО: Отстояваме българския национален интерес

 

Кандидатът за вицепрезидент на ВМРО  и водач на листата в 31 МИР-Ямбол  Мария Цветкова  пред ЯмболПРЕС:

  • Г-жо Цветкова, как приехте номинацията си за вицепрезидент, издигната от ВМРО?
  • За мен е  чест и отговорност, че съм издигната от ВМРО – най-старата и патриотична организация. Чест е да бъда в състезанието по идеи, редом с доц. д-р Милен Михов.
  • Ако трябва да подредите приоритетите на партията …
  • На първо място отстояване на българския национален интерес. Ще се борим за промяна в Конституцията, с цел разширяване правата на президента. Безкомпромисност с външната политика , силна  отбрана и модерна армия – гарант за национален суверенитет  са другите задачи пред нас наред с опазване на семейните и християнски ценности на българите. Ще се борим за българското семейство.  
  • Какво чухте от хората при обиколките си и срещите с тях?
  • При обиколките ни с хората виждаме, че най-наболелите проблеми са свързани с високите цени на хляба, ток, вода, основни продукти, всичко, което усещаме по джоба си всеки ден. Причината е в онези, които не успяха да сформират правителство. Не можаха да се разберат за постове.
  • ВМРО има ли решение на тези проблеми?
  • Ние предлагаме – в програмата ни за НС – закон против спекулата, национализиране на ЕРП-тата и спиране на „Зелената сделка“. Тя не трябва да бъде приемана в този ѝ вид, защото ще бъде унищожена ел. енергия.
  • Темата за Македония и правата на българите по света също са в дневния ред на ВМРО.
  • Македония, Западните Балкани и навсякъде по света – ВМРО винаги се е грижила за правата на българите. Трябва да обърнем и поглед към българите зад граница, които са емигранти заради работа или учение.  Ние от ВМРО спряхме преговорите за членство на Република Северна Македония в ЕС. ВМРО най-много иска да няма граница между нас и Македония, но няма как за сметка на българския национален интерес да се случи това. Ако ВМРО не е в следващото НС партиите ще се огънат под външния натиск и ще кажат „да“ на членството на РСМ в Македония. Тези теми няма да ни запълнят хладилника, но са важни са нашата нация.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!