BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Избори 2021: „БСП за България“ предлага спешни мерки срещу растящата бедност и демографската криза

Конкретни и спешни мерки срещу растящата бедност и демографската криза предлага „БСП за България“ в програмата си за първите 100 дни на управление, каза в Стралджа при представяне на ямболската листа на лявата коалиция кандидатът за народен представител Пенка Илиева.

Сред мерките са намаляване на ДДС от 20 на 9 % за основни хранителни продукти, нулев данък върху доходите на младите хора до навършване на 26 г., преизчисляване на пенсиите на база осигурителен доход от 2018 г.

За решаване на демографския проблем се предвижда въвеждане на семейно подоходно облагане, което включва намаляване на данъчната основа на единия работещ родител с 550 лв. за всяко дете, безплатни лекарства за деца до 14 г. и 6500 лв. еднократна помощ за второ и трето дете, ако единият родител е работил поне 24 месеца.

На представянето освен домакина и кандидат за народен представител Йордан Койчев, присъстваха и Владимир Стоев, Стоян Овчаров, Здравко Златаров и Милен Димов.

В предния парламент БСП постави националните над партийните интереси и се надявам повече българи да са осъзнали, че тя е носител на стабилност и сигурност, подчерта Йордан Койчев и допълни, че по-силно участие на „БСП за България“ в следващия парламент, ще доведе до по-конструктивно и мъдро правителство, което да започне да решава проблемите на хората.

Купуването и продаването на гласове е престъпление 

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!