BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Златен и бронзов медал за боксьорите на „Априлец“

 

„Тунджа“, 28.10.2021 г.

Със златен и бронзов медал се завърнаха боксьорите на БК „Априлец“ от втория кръг на Държавното лично отборно първенство по бокс за юноши, съобщи треньорът Димитър Мутафов. Първенството се проведе от 19 до 22 октомври в Горна Оряховица. 127 боксьора от 37 клуба взеха участие в него, а БК „Априлец“ се нареди на пето място в отборното класиране.

Иван Илиев спечели златен медал в категория до 63 кг, побеждавайки убедително четирима съперници. Това беше и втората по оспорваност категория, в която имаше 13 участници.

Марин Колев завоюва бронзов медал в категория до 52 г. сред осем участници.

Другият успех на БК „Априлец“ отново е свързан с Даниел Асенов. Той е сред българските участници на Световното първенство по бокс в Белград и на 29 октомври излиза в първа среща срещу испанския боксьор Габриел Ескобар.

Даниел има мотив да търси победа срещу него, заради загубата, която записа от него на олимпийските игри в Токио.

Това ще бъде шеста среща между двамата, като резултатът досега е 3:2 в полза на Даниел Асенов. Трите победи на кукоревския „Тайсън“ са през март 2017 г. и април 2018 г. в Румъния, и на купа „Странджа“ 2020 г., а Ескобар го е победил на европейските игри в Минск 2019 г. и на олимпиадата в Токио.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!