BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Здравноосигурителният статус на гражданите се актуализира два пъти дневно

Ямбол, 17.03.2020 г.

Здравноосигурителният статус на гражданите вече се актуализира два пъти дневно – в 12,00 ч. на обяд и в полунощ, вместо два пъти седмично, както беше досега. По този начин всички граждани, които са възстановили здравните си права, както и аптеки, болнични заведения и други лица, предоставящи медицински услуги, ще могат веднага да проверят актуалния здравноосигурителен статус на конкретен гражданин.

Не се налага посещение в офис на НАП за издаване на хартиен документ за удостоверяване на здравноосигурителен статус, припомнят от приходната агенция. Плащането може да се извърши и от виртуалния ПОС терминал на Агенцията.

От НАП Ямбол съветват клиентите си да избягват лични посещения в офисите на дирекцията заради ситуацията, свързана с корона вируса, като декларирането на доходите и внасянето на данъка могат да бъдат извършвани изцяло по електронен път без такса.

Във всички сгради на НАП Ямбол е въведен контролиран пропускателен режим с цел спазване на необходимото отстояние. В салона за обслужване на ул. „Кабиле“ 1 клиентите се допускат по двама. Изпълняват се всички видове услуги. При необходимост срещите със задължени лица се извършват в специално определена стая, като е ограничено движението на външни лица по етажите.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!