BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

За своя сметка Община Ямбол ще извърши цялостна подмяна на главния водопровод на основни булеварди в града

Община Ямбол започна изпълнението на обекти, насочени към подобряване на водопроводната мрежа в града и общинските пътища или участъци от тях.

В момента се извършва цялостна подмяна на главния водопровод и водопроводните отклонения със средства от общинския бюджет – на ул. „Търговска“ – в участъка от ул. „Ген. Владимир Заимов“ (ОУ „Христо  Смирненски“) до Обходен път-изток, на ул. „Милин камък“ – от кръговото кръстовище на ул. „Търговска“ до ул. „Мраморно море“. Строителството ще се извършва поетапно,  ще бъде положена  и нова асфалтова настилка.

Целта на този ремонт е да бъдат решени голяма част от проблемите в квартал „Аврен“, защото авариите на водопроводната мрежа там са най-чести и има много сигнали и оплаквания от граждани.

При реализирането на следващи проекти и основни ремонти на пътната инфраструктура от Община Ямбол, ако има стари водопроводи, те ще бъдат подменяни с нови.

Припомняме, че водопроводната и канализационна мрежи се експлоатират от ВиК – Ямбол. Всички разходи за поддръжка, нови водопроводи и канализация са ангажимент на държавното дружество, което управлява и всички приходи от абонатите.

Община Ямбол ще продължи да работи за разрешаването на проблемите на жителите на града. Извиняваме се за причиненото неудобство и затрудненията в автомобилния и пешеходния трафик при изпълнението на строителните дейности.

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!