BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Засилено полицейско присъствие и ежедневни проверки на територията на община Ямбол

На територията на община Ямбол се въвежда засилено полицейско присъствие ежедневни засилени проверки в жилищен комплекс „Райна княгиня“ и прилежащите улици на квартала за спазване забраната за ограничаване на частните мероприятия с масов характер на открито, в това число за събиране на повече хора на едно място или в непосредствена близост.

Проверки ще се извършват периодично и в останалата част от територията на община Ямбол.

По-строгите мерки се налагат постъпили сигнали за многократно нарушаване на изричната забрана за ограничаване на частните мероприятия с масов характер на открито в ж. к. „Райна княгиня“ и прилежащите улици на квартала, което създава реална опасност за живота и здравето на гражданите, както и за сигурността на обществения ред.

 При констатирани нарушения ще се предприемат незабавни мерки, в това число разписаните в чл. 355, ал. 1 и 2 от Наказателния кодекс, с последните промени от „Държавен вестник“, бр. 23 от 2020 г.: „Който наруши наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до десет хиляди лева.

Ако деянието е извършено по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, свързано със смъртни случаи, наказанието е лишаване от свобода до пет години и глоба от десет до петдесет хиляди лева.“

При необходимост ще се налагат съответните ограничения и санкции.

С цел засилване на информационната кампания на населението в ж. к. „Райна княгиня“ и прилежащите улици на квартала за опасността от заразата и мерките, които хората трябва да предприемат, при необходимост оповестяването ще се извършва и чрез високоговорител.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!