BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започна изграждането на кръгово кръстовище на обходен път Юг, част от път Ямбол -Калчево

Ямбол, 2.03.2021 г.

В проекта за ремонт на един от най-важните и натоварени пътища за Ямбол – обходен път Юг, част от път II-53 Ямбол –Калчево, бе включено и изграждането на кръгово кръстовище. От днес се въвежда в района на Практикер временна организация на движението и започват дейностите по изграждане на новото кръгово кръстовище, което ще облекчи трафика и безопасността на движение.

Областният управител Димитър Иванов и кмета на Ямбол Валентин Ревански, заедно с директора на ОПУ Ямбол инж. Галин Костов, на място проследиха хода на дейностите. Като много важно за Ямбол определи изграждането на кръгово кръстовище именно по този основен републикански път, кметът Валентин Ревански.

Областният управител Димитър Иванов посочи, че този проект е поредното доказателство, че „като се работи в екип и в полза на гражданите всичко се получава“. Същевременно припомни, че този проект и това кръгово кръстовище на Ямбол беше част от проект по оперативна програма, но през 2013-2014г. управляващите тогава го извадиха от проекта за финансиране и забавиха с години реализацията. „Същите, които спряха тогава Болницата, извадиха и този обект от проекта за финансиране, но нищо и това ще стане сега, със средства от държавния бюджет“, заяви Димитър Иванов.

Кръговото кръстовище ще бъде с 12 м вътрешен диаметър и 20 метра външен. Предвидени са в проекта и пешеходни пътеки.

До края не месец март е планирано да е готово кръговото кръстовище, каза директорът на ОПУ инж. Костов.

Пресцентър на областна администрация

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!