BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започнаха екологичните лагери в Бакаджик

 

„Тунджа“, 02.09.2021 г.

От 1 септември започнаха екологичните лагери за ученици от община „Тунджа“. Те се провеждат в посетителския център на общината в лесопарк „Бакаджик“ и са част от дейностите по проект „Подобряване на природозащитното състояние на видове в мрежата Натура 2000, чрез подхода Водено от общностите местно развитие в територията на МИГ Тунджа“, който се осъществява от фондация „Екология, Комуникации и общество“. Финансирането му е по ОП „Околна среда“.

 

По график в тях участват ученици от училищата в селата Веселиново, Бояджик, Скалица и Кукорево. Всеки от лагерите е тридневен за 10 деца и се провежда при спазване на всички противоепидемични мерки.

Еколог провежда образователни беседи с децата, ще им покаже местообитания на характерни животни, като демонстрира и научни методи за наблюдение. Предвидено е с децата да работи и аниматор.

 

 

rpt[/caption]Бакаджиците е една от защитените зони, в които проектът има за цел да подобри природозащитното състояние на 10 вида земноводни, влечуги и прилепи.

През 2022 г. ще се проведат още пет детски лагера, като общият брой на участващите в дейността ученици ще стане сто.

 

 

 

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!