BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започва пръскане на тревните площи срещу кърлежи в Ямбол

Ямбол, 13.04.2021 г.

Община Ямбол започва обработката на тревните площи в междублокови пространства, квартали и паркове против кърлежи. Пръсканията ще се извършват по предварителен график при подхдоящи метереологични условия.

Дезакаризацията стартира след косенето на тревните площи. От 22:00 часа на 15 април до 06:00 часа на 16 април ще се извърши дезакаризация в централна градска част, градски парк и в някои от кварталите на Ямбол. И тази година поетапно ще бъдат третирани 1400 декара.

Препаратите, с които ще се работи, са безвредни за хора и животни, но въпреки това е препоръчително да не се навлиза в зелените площи поне 24 часа след тяхното обработване. Ще бъдат поставени обозначителни табели на видни места.  Припомняме, че на 10 април беше извършена и дезакаризация в местност Ормана.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!