BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Жалба на ГЕРБ и отговора на БСП

“Делник” публикува съобщението на ГЕРб и отговора на БСП
“Политическа партия ГЕРБ изпрати жалба до РИК Ямбол, за грубо нарушение на Изборния кодекс и скандално поведение на заместник-председател от БСП, в СИК. Става дума за не безизвестния Недялко Лазаров. Недялко Лазаров е регистриран от партия „БСП за България“ за заместник-председател на 105-а Секционна избирателна комисия, в МБАЛ „Свети Пантелеймон“, Ямбол. Скандалното в случая е, че Лазаров е поставен под карантина от РЗИ Ямбол, след болнично лечение от Ковид 19. Карантината на Недялко Лазаров не е изтекла и това е добре известно, както на него, така и на политическата сила, която го е предложила за заместник-председател на СИК. Наглостта на това лице стига до там, той да си позволява да пуска свои снимки в социалните мрежи от Ковид секцията. ПП ГЕРБ е абсолютно против подобно не законно и не морално поведение, от страна, както на лицето Недялко Лазаров, така и на „БСП за България“, защото смята, че здравето и сигурността на гражданите е от първостепенно значение. Този акт със сигурност застрашава здравословното състояние както на останалите членове на СИК, така и на гласоподавателите. Ямболската прокуратура се самосезира, по повод на това изключително грубо нарушение в изборния ден”.

Коалиция „БСП за България“ – област Ямбол  категорично възразява срещу внушението, че съзнателно е предложила в секционна комисия – в Ковид – отделения на лечебно заведение карантиниран.

Във връзка с разпространеното по медиите становище на ПП ГЕРБ и подаден сигнал до РИК коалиция „БСП за България“ заявява:

„БСП откликна на молбата на РИК да предложи членове на секционните комисии в ковид – отделенията на ямболските лечебни заведения, като потърси хора, които са преболедували това заболяване.

Двама кандидати се отзоваха и изразиха готовност да бъдат участници в изборния процес в ковид – отделения, но щабът на БСП не е бил уведомен, че единият все още е под карантина.

Заявяваме, че категорично не бихме си позволили съзнателно да нарушаваме правилата.

Припомняме, че отговорността за спазване на карантината е лична и политическата сила не може да бъде обвинена в умишлено застрашаване сигурността на гражданите.

„БСП за България“ изразява съжаление за получилото се недоразумение“.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!