BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ефросина Огнянова от Ямбол е вицешампион по бокс при девойките

Силно участие и достойно представяне на Ямбол в лицето на Боксов клуб „Димов боксинг“ на провелото се в Ботевград Държавното лично отборно първенство при девойките, жените и мъжете. Ямболският клуб участва с две състезателки при девойките и заслужено спечели вицешампионска титла.

Турнирът започна във вторник. Близо 80 момичета от 25 клуба премериха сили на ринга. При девойките до 18 г. Ефросина Огнянова спечели сребърен медал в категория до 48 кг. и стана републикански вицешампион. Тя е 13 годишна и учи в ПМГ Атанас Радев. Силно представяне направи и Кирила Минкова, която завърши на пето място в същата категория. Кирила е 15 годишна и е възпитаничка на Езикова гимназия „Васил Карагьозов“.

„Много съм доволен от момичетата“, е категоричен треньорът и собственик на БК „Димов боксинг“ Ангел Димов. Ето какво още сподели той непосредствено след турнира:

„За Кирила това беше първа официална среща на държавния ринг и представянето й беше на много добро ниво, показвайки добра игагра и боен дух срещу шампионката в категорията от предния шампионат.
За Ефросина това състезание беше трето за годината, като на първите две заслужи един сребърен и един бронзов медал. На Последното състезание за календарната година завоюва вицешампионската титла след много трудна битка на полуфинала. Представи се отлично, показа отлична техника и характер и заслужено й беше присъдена победата с пълно съдийско единодушие. Поради здравословни причини не можа да излезе за финалната среща, но с нея имаме следната уговорка: 2023 г. – Републиканска титла, 2024 г. – Европейска титла. Продължаваме да тренираме и да се готвим за спортния календар за 2023 г., който ще бъде приет от БФБокс до края на месец декември“.

Екипи: NetNews & YambolPRESS

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!