BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Енчо Керязов получи наградата на ямболския Безистен, победител в категория „Туристическа атракция/обект“ на шестите Годишни награди в туризма – 2021

 

Ямбол, 09.12.2021 г.

От името на жителите на град Ямбол заместник-кметът на общината Енчо Керязов получи наградата, спечелена от ямболския Безистен, който е победител в категорията „Туристическа атракция/обект“ на шестите Годишни награди в туризма – 2021, организирани от Министерството на туризма. Това беше една от най-оспорваните категории.

Статуетката „Златна роза“ беше връчена на Енчо Керязов от министъра на земеделието, храните и горите Христо Бозуков и от Светлана Атанасова, председател на Управителния съвет на Българска асоциация на туристическите агенции.

„На първо място искам да благодаря на всеки един, подкрепил с гласа си ямболския Безистен, който за първи път печели такава престижна награда. Ямбол отново доказа, че всичко се постига с общи усилия. За съжаление, културата и туризмът са двата сектора, които най-силно усетиха тежестта на пандемията, но Община Ямбол се старае да предприема нови инициативи и да  възстановява емблематични за града ни места“, с тези думи Енчо Керязов се обърна към присъстващите. Той отправи покана към всички, когато имат възможност да посетят Безистена. „Винаги сте добре дошли в Ямбол“, допълни той.

 

Стела Балтова, министърът на туризма, откри тържествената церемония по връчването на наградите, които тази година се провеждат под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

Сред официалните лица беше вицепрезидентът Илияна Йотова, която имаше честта да открие връчването на наградите в главната категория „Изборът на българите“.

Събитието беше уважено от министрите на икономиката, на културата, на земеделието, храните и горите и на енергетиката, кметове, ръководители на браншови организации, туристически компании и медии.

Победителите във всичките категории получиха традиционната статуетка, запазена марка на конкурса и символ на България – роза, изработена от Димитър Германов, а заелите втори и трети места – грамоти на Министерството на туризма.

На специалния сайт за наградите бяха подадени онлайн повече от 50 000 вота за участниците във всички раздели.

За победител в категорията „Изборът на българите“ беше обявен „Исторически парк“, който се намира във варненското село Неофит Рилски. Той спечели и в раздел „Иновация“.

Първо място в категория „Туристическа дестинация“ завоюва община Шумен, спечелила наградата и за „Туристическа община 2021-ва“ .

Победител в раздел „Специализиран туризъм“ е община Петрич за къща музей „Ванга“.

Втората част на церемонията бе посветена на постиженията на медиите, отразяващи туризма.

Първа награда за „Журналистически материал на тема туризъм в България за 2021 г. в телевизия“ получи Георги Георгиев от Нова телевизия.

За най-добра журналистическа изява в онлайн медия гласуващите са посочили Руслан Йорданов от bgtourism.bg.

Победител в категорията за печатна медия стана Елица Лукова с материала си в списание „Кенгуру“. Наградата в категория за интернет блог получи Георги Гюзелев от world2explore.eu.

Специални плакети получиха професионалисти и доайени, допринесли с труда си за развитието на туризма в България.

Награда за цялостен принос в популяризирането на туризма получи Бисерка Огнянова.

Людмила Ненкова беше удостоена с отличие за принос в повишаване на качеството в туристическото обслужване.

Любозар Фратев получи награда за принос в развитието и популяризирането на регионалния туризъм.

Иван Иванов беше отличен с приз за принос в развитието и популяризирането на морския туризъм.

Румен Драганов получи награда за цялостен принос в развитието, популяризирането и създаването на историческа памет за туризма в страната.

 

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!