BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

 Единадесето областно ямболско изложение за пчелни и местни продукти – 28 септември

Единадесетото областно ямболско изложение за пчелни и местни продукти ще се състои на 28.9.2023 г. (четвъртък) на пл. „Освобождение“ в гр. Ямбол.

Целта на изложението е да се създаде и засили връзката между производителите от областта и нейните жители и посетители. На събитието ще има производители от общините Болярово, Елхово, Ямбол и Тунджа.

По време на изложението ще можете да се запознаете от първо лице и да опитате продукти на ямболски производители. За първи път участие ще вземе и г-н Денис Стаффуцца – италианец по произход, който от 2006-та година живее в България, а от 2008-а в Ямболско. Сега живее в с. Стара река, където отглежда кози и прави козе сирене, кашкавал и крем-сирене от собствено мляко. Ще можете лично да се запознаете с него и да опитате неговите продукти на нашето изложение. А редовните ни участници ще представят на мед, пчелни продукти, сезонни зеленчуци и плодове, вино, млечни продукти, биологични брашна и олио и други. Единадесетото областно ямболско изложение за пчелни и местни продукти се организира от нашата фондация „Ямбол – вкус и традиции“ в партньорство с Община Ямбол и Ямболската търговско-промишлена палата.

Вярваме, че това събитие има много важна социална роля, а именно да помогне на потребители в създаването на контакт  с местни производители, и да изградят навик да ценят, търсят и консумират местни продукти. Това е изключително важно в контекста на глобалните предизвикателства пред българските и в частност ямболските производители, но и същевременно е в пълен синхрон с европейските политики на окуражаване намаляването на посредниците и създаване на директен контакт между земеделски производител и краен потребител.

Ще се радваме, ако посетите и популяризирате събитието сред членовете на поверения Ви екип и те посетят изложението, което ще продължи от 08:00 до 19:00 ч. на 28.9.2023 г. (четвъртък) на площад „Освобождение“ (пред Безистена) – южна страна.

С уважение,

Антоанета Събева

Фондация „Ямбол – вкус и традиции“, управител

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!