BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Евродепутатът Ангел Джамбазки: Традициите ни са това, което ни отличава от другите нации и което ни свързва

     „Традициите ни са това, което ни отличава от другите нации, което ни свързва. Те ни правят това, което сме, достойни и почтени българи. Затова трябва да ги пазим, съхраняваме и предаваме на нашите деца“. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки по време на посещението си в Ямбол като гост на 5-тото издание на Международния маскараден фестивал „Кукерландия“. 
 „Успях да се насладя на великото ни културно наследство и страхотните ни традиции, изпълнени от различни групи и формации, които съхраняват българския дух. Имах удоволствието да разменя и няколко думи с участниците, да поговорим както за традициите и любовта към Отечеството, така и за различни теми от обществено-политическия живот.“, допълни още той. 
     Ангел Джамбазки посети и село Овчи кладенец, където беше официалното закриване на кукерския празник „Кукериада“, част от ММФ „Кукерландия“. Заедно с кмета на община „Тунджа“ Станчо Ставрев той присъства на пресъздаването на обичая Сирни Заговезни. 
 
 

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!