BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Д-р Стефан Бакърджиев, Невена Димитрова и НЧ „Зора-1945“-Ямбол с национални награди по случай 24 май

София, 22.05.2020 г.

Две личности и една институция от Ямбол са сред наградените тази година от Министерството на културата за изключителен принос в развитието и утвърждаването на българската национална идентичност и по повод 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

С Почетен знак „Златен век“ – „Печат на Цар Симеон Велики“, златен и грамота е удостоен д-р Стефан Бакърджиев, директор на Регионален исторически музей-Ямбол.

С Почетен знак „Златен век“ – „Печат на Цар Симеон Велики“, сребърен и грамота е отличена Невена Димитрова – председател на НЧ „Зора“-1945“, Ямбол, посветила 40 години от живота си на културата. През тази година тя навърши 75 г.

С Грамота за изключителен принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност е удостоено НЧ „Зора-1945“-Ямбол, което тази година бележи 75-годишен юбилей.

По повод 24 май Министерството на културата е отличило 72 изявени личности и институции от цялата страна.

Тази година церемонията по официалното връчване на наградите „Златен век“ ще бъде насрочена през есента. Причината за това са въведените ограничения за провеждане на събития и противоепидемичните мерки, свързани с пандемията от COVID-19.

 

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!