BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Държавните и общински власти в областта с призив към работодателите: Длъжни сме съвместно да направим всичко възможно да предпазим хората!

Ямбол, 17.03.2020 г.

Днес областният управител Димитър Иванов проведе среща с големите работодатели и директори на предприятия в областта, както и с работодателските организации, по повод извънредното положение и необходимите противоепидемични мерки наложени по отношение разпространението и действията при COVID 19.

На срещата присъстваха директорът на ОДМВР, окръжният прокурор, районният прокурор на Ямбол, директорите на РЗИ и ОДБХ, кметът на Ямбол.

Представителите на всички държавни и общински структури, ангажирани в тази извънредна и трудна ситуация потърсиха ангажираността и съпричастността и на най-големите работодатели в областта и работодателски организации ИСА и КРИБ, за по-голяма информираност на работещите, за осигуряване и прилагане на мерките определяни от националния оперативен щаб и министъра на здравеопазването.

„В област Ямбол можем и сме длъжни да засилим всички необходими и възможни мерки за превенция и недопускане на коронавируса. Молбата ни е да работим съвместно. Вие сте до хората, вашите работници вярват на вас. Сега е моментът да засилим контрола, да информирате работещите за най-важните елементи относно дезинфекция, хигиена, струпване на хора, отстояния…“, каза областният управител пред работодателите.

За пореден път от РЗИ повториха някой основни правила за действие, които работодателите да спазват. Първото и най-важно – филтър на работещите и недопускане на заболели и хора със грипоподобни симптоми до работните места. Дистанция при работа между хората. Дезинфекция на работните места.

Присъстващите на срещата представители на най-големите работодатели в областта представиха предприетите от тях мерки по дезинфекция и информиране на работниците. Навсякъде са спрели столовото хранене и преминали към кетърингово. Там където е възможно, е преминато към работа от вкъщи. Извършва се дезинфекция на транспортните средства.

„С уважение и загриженост към хората, с много разговори и малко натиск трябва да действаме“, бяха думите на кмета на Ямбол Валентин Ревански, които обобщават срещата и необходимостта от мобилизиране на всички сили, за справяне в трудната ситуация.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!