BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Допълнителни мерки на Областния медицински съвет

Допълнителни мерки на Областния медицински съвет

Във връзка с въведеното извънредно положение на територията на страната и издадените от Министъра на здравеопазването заповеди за въвеждане на противоепидемични мерки относно разпространението на COVID-19, Областен медицински съвет  взе няколко важни решения.

На територията на област Ямбол се засилва полицейското присъствие за осъществяване на контрол по спазване на Заповедите на министъра на здравеопазването относно въведените противоепидемични мерки, в това число за недопускане събиране на големи групи хора на местата с концентрация на ромско население.

Друго от решенията също касае засилване разяснителната работа след големи групи от населението. Кметовете на общини, в сътрудничество със здравните медиатори по места,  да са по-активни и обясняват необходимостта и важността за спазване на въведените противоепидемични мерки.

Третото решение касае също по-голяма информираност на населението и предприемане на допълнителни противоепидемични мерки предимно в блоковете. Кметовете на общини да уведомят председателите на управителните съвети /управителите/ на етажна собственост да предприемат действия за организиране на засилена дезинфекция на общите части на сградите.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!