BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дистанционното обучение на секционните избирателни комисии в Тридесет и първи изборен район – Ямболски ще се проведе в три дни

Ямбол, 26.03.2021 г.

Предвид заповедта на министъра на здравеопазването от 18 март 2021 година за въвеждане на временни противоепидемични мерки и писмо с указания от Централна избирателна комисия /ЦИК/, предстоящото обучение по Методическите указания за прилагане на Изборния кодекс, приети от ЦИК, на членовете на секционните избирателни комисии от  Районната избирателна комисия /РИК/ в Тридесет и първи изборен район – Ямболски ще бъде дистанционно и ще се проведе в три дни.

Обучението ще бъде под формата на уебинар, което означава, че членовете на секционните избирателни комисии ще имат възможността да задават въпроси само чрез чата и няма да има ограничения в броя на присъстващите на обучението.

На 28 март 2021 година, неделя, започва в 11:00 часа, като след приключване на РИК, обучението продължава от 13:00 часа с обучение от „Сиела Норма“ за машинното гласуване.

На 29 март и 30 март 2021 година, понеделник и вторник, обучението е от 18:00 часа.

В деня на раздаване на материалите за провеждане на изборите – 3 април 2021 година, събота, е необходимо членовете на подвижните секционни избирателни комисии и секционните избирателни комисии да предоставят информация на Общинска администрация – Ямбол за банковите си сметки, по които да им бъдат изплатени възнагражденията за участие в изборите.

 

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!