BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Джанмарио Страпати и Камерен оркестър „Дианополис“ с концерт на открито в Ямбол

 

Ямбол, 22.10.2021 г.

Концерът в подкрепа на младите таланти на Камерен оркестър „Дианополис“ с концертмайстор Красимира Султанова и италианския виртуоз на тубата Джанмарио Страпати ще се проведе на открито пред сградата на Културно-информационен център „Безистен“ – Ямбол на 24 октомври, неделя, от 11:00 часа, ако атмосферните условия позволяват.

Музикалното матине трябваше да се проведе в зала „Съвременност“ на единствения запазен покрит османски пазар в България, но заповедта на здравния министър налага проявата да бъде извън сградата с прекрасна акустика.

Хората, закупили билет за концерта, имат възможността да го върнат с касовия бон на касата на Културно-информационен център „Безистен“ всеки работен ден – от 08:30 часа до 17:30 часа, до 28 октомври /четвъртък/. Другият вариант е да го запазят за следващ концерт в Безистена.

Джанмарио Страпати е изнасял концерти като солист в камерни и оркестрови формации във Великобритания, Румъния, Албания, Германия, Молдова, Словакия, Финландия, Унгария, Италия, Черна гора, Русия и България. Той вече е свирил в ямболския Безистен.

Получава престижната награда „Нино Рота“ през 2015 година, когато е само на 15 години.

Музикантът разказва, че се е влюбил в тубата на тригодишна възраст, докато гледал анимационен филм със забавен брас бенд.

Джанмарио Страпати е почетен гражданин на родния си град Анкона. Любителите на класическата музика в Ямбол ще чуят в програмата произведения на Aлесандро Марчело, Луиджи Бокерини, Винченцо Белини, Виторио Монти и др.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!