BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Деца изпращат на РЗИ снимки на учители без маски

Ямбол, 21.04.2021 г.

Деца изпращат на РЗИ снимки на учителите си, които не носят маски. Това съобщи главният секретар на РЗИ – Ямбол Донка Желева пред журналисти на въпрос има ли глобени нови учители заради нарушение на изискването да бъдат с маски в клас. Тя уточни, че продължават някои от учителите не спазват разпоредбите.

По повод на актуалната обстановка 689 са активните случаи на коронавирус в Ямболска област. От тях 91 са настанени в болници, а 598 са на домашно лечение.

Общо 80 са свободните легла за ковид – пациенти в ямболските болници. В МБАЛ „Св. Пантелеймон“ са настанени общо 54, 8 в реанимация и 46 в други отделения. В МБАЛ „Св. Йоан Рилски“ в Ямбол са настанени 26 болни от Ковид 19, в Кардиологичната болница има един пациент. 10 души от региона са настанени в други болнични заведения в страната.

Под карантина са 743 души от региона. Новорегистрираните случаи на коронавирус намаляват, днес те са 21, а общо от началото на пандемията са 6391.

Продължава и поставянето на ваксини, основно на „Пфайзер и Бионтек“, има налични и на „Астра Зенека“, обособени са и зелени коридори за тази ваксина, но интересът към нея е изключително слаб. Последните два дни са поставени само по 5 такива ваксини, докато от RNK- ваксината – 160, като само 22 от тях са втора доза.

В региона са поставени общо 11 298 дози, 2617 души са със завършена ваксинация, имат по две дози, а 6064 само по една.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!