BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Детска атлетика в центъра на Ямбол

Ямбол, 16.04.2021

Семинар и занимание по „Детска атлетика“ се проведе в Ямбол на 16 април.

Семинарът, в който участваха учители, треньори и атлети от местните клубове бе открит от Енчо Керязов – заместник-кмет на община Ямбол и Антон Бонов от БФЛА. Лектор на семинара, организиран от Българска федерация лека атлетика и община Ямбол, бе Петър Райков, който изнесе три лекции за Детската атлетика, а след това беше основен водещ на занимание с деца от града. Екип на „Ай рън клийн“ – България (програма за анти-допинг), също проведе лекция и обучение на участниците в семинара.

Състезанието по „Детска атлетика“ събра около 60 деца от Ямбол и се проведе в самия център на града пред сградата на Общината и НЧ „Съгласие“. Самото състезание бе открито със слово на една от най-добрите атлети на България – Тотка Тодорова, която повече от 40 години държи националния рекорд на 1500 м. и е Спортист на страната за 1977-а година.

Енчо Керязов направи загрявка на децата преди самото състезание, а след това всички деца бяха наградени от него с грамоти и фланелки.

Припомняме, че на 18 април Ямбол ще бъде домакин на състезание по бягане от веригата „Рън България“.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!