BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ден за размисъл, мълчание и равносметка

Не се допуска политическа агитация.Днес е ден за размисъл преди провеждането на парламентарните избори на 4 април в неделя.

Изборният кодекс предвижда някои забрани, които важат и за самия изборен ден.

Освен, че не се допуска политическа агитация, не се разрешава и оповестяването под каквато и да било форма на социологически проучвания до затварянето на изборните секции.

В различните държави „изборната тишина“ трае различно време – от 48 часа до три дни.

В надпреварата за народни представители се включват 6895 кандидати, издигнати от 30 партии и коалиции, има и независими кандидати.

Общият брой на избирателите е 6 732 316 души.

Секциите, в които ще гласуваме в неделя, са малко под 12 хиляди, като в почти 9400 от тях ще можем да заявим вота си машинно.

Това са и първите избори, провеждани по време на пандемия у нас. Секции ще бъдат разкрити и в КОВИД отделенията в болниците в страната, а мобилни урни ще обикалят по домовете.

Денят за размисъл е и ден за финална подготовка на изборните секции. Тези в чужбина ще са 465, като най-много ще бъдат разкрити в Германия, Турция, САЩ и Великобритания.

bTV

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!