BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дарените осветителни тела през месец февруари са монтирани на различни улици в Ямбол

Ямбол,12.04.2021 г.

Осветителните тела, които бяха дарени през месец февруари, вече са монтирани на различни места в Ямбол.  С една част от тях са осветени някои от главните улици, а останалите са поставени  след сигнали на граждани.

Напълно осветени вече са няколко участъка в Ямбол, сред които ул. „Милин Камък“ – от ул. „Граф Игнатиев“ до ул. „Търговска”; от ул. „Милин Камък“  до обходен път „Изток“;  от ул. „Николай Петрини“ до ул. „Милин Камък“; от ул. „Търговска“ до ул. „Николай Петрини“ и улица “Мраморно море”. В ж.к. “Георги Бенковски” също са поставени 17 нови осветителни тела.

Уличните лампи, които са сменени след подадени сигнали от граждани, са 117 на брой в различни части на града. Те са с два пъти по-ниска консумация на електроенергия, а в същото време осигуряват по-висока осветеност на района.

Първоначално бяха дарени 150 броя осветителни тела, но след допълнителни сигнали бяха купени още 72 броя.

Инвестицията за икономичното осветление не е от общинския бюджет, тези осветители са закупени от кмета на община Ямбол Валентин Ревански.

Публикуваме пълен списък на адресите, на които са монтирани новите 222 улични лампи. Припомняме, че в Ямбол се предвижда цялостна подмяна на осветлението чрез кандидатстване за нисколихвен заем (с под 1% лихва на година) от Дружество по Закона за задълженията и договорите “Фонд за устойчиви градове” (ФУГ), създаден с цел изпълнение на финансов инструмент “Фонд за градско развитие”, финансиран със средства от Оперативна програма “Региони в растеж” 2014 – 2020 за регионите София и Южна България.

Пресцентър на община Ямбол

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!