BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Глобени са 15 земеделски стопани за неспазени мерки за противопожарна безопасност

В Ямболска област по време на жътвената кампания са санкционирани 15 земеделски стопани за палене на стърнища и използване на неотговаряща на пожарната безопасност техника. Актовете за административни нарушения са в размер от 50 до 1000 лева. Това съобщи комисар Кольо Гяуров от Районната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”.

Според него, въпреки че към момента пожарите в региона са два пъти по-малко, рискът не е отминал. Произшествията през последния месец и половина са 125 спрямо 243 през същия миналогодишен период. Очакваните до края на август високи дневни температури и сухата тревна растителност са предпоставка за възникване на нови пожари. Най-сложно е потушаването на стихията в пограничните райони, а най-често огънят тръгва от запустели имоти и сухи треви, каза още началникът на ямболската пожарна.

Доброволчески отряди има в четири от петте общини в областта. Те са снабдени с необходимата екипировка и лични предпазни средства, но до този момент не се е наложило да се прибягва до тяхната помощ.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!