BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Ямбол беше открито първото областно изложение на пчелни продукти

Ямбол, 27.10.2022 г.

Заместник-министърът на земеделието, храните и горите Георги Събев и заместник-кметът на община Ямбол Енчо Керязов откриха първото изложение на пчелни продукти на производители от област Ямбол.

Организатори на събитието, което продължава до 18:30 часа днес, са община Ямбол и фондация „Ямбол – вкус и традиции“. Една от основните цели на изложението е да бъдат подпомогнати местните производители и тяхната реализация на пазара да бъде още по-успешна.

„За мен е истинско удоволствие да присъствам на това първо по рода си изложение на пчелните продукти в нашата област. Не се съмнявам в качеството на вашите продукти. Надявам се това изложение да бъде полезно както за вас, така и за всички нас, любителите на пчелните продукти. Пожелавам ви и се надявам това да стане традиция в нашия град. Община Ямбол винаги е помагала и ще помага с каквото е възможно на българските производители. Консумирайте мед, консумирайте здравословна храна и бъдете здрави! На добър час!,“ каза Енчо Керязов.

Заместник-министърът на земеделието, храните и горите Георги Събев изтъкна в изказването си, че е изключително развълнуван да бъде в родния си град. „Целта на днешното събитие е да помогнем на производителите от нашата област да достигнат до потребителите в нашата област“, добави още той.

Георги Събев сподели, че в Ямболска област има около 1300 пчелни семейства и част от производителите реализират продукция в по-големи количества, които изнасят в страната и чужбина, други искат да достигнат директно до потребителите.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!