BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В събота министър Пулев ще направи мобилна приемна с областния управител на Ямбол

Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще даде брифинг на 26.11.2022 г. (събота) в Ямбол заедно с областния управител Георги Чалъков, в 13:00 ч. в Голямата зала в Областната администрация (ул. „Жорж Папазов” № 18). Той ще представи възможностите за кандидатстване по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) и структурните фондове на Европейския съюз.

Мобилната приемна на министъра е част от обиколката му в страната за популяризиране на възможностите за бизнеса по ПВУ и новата Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ 2021-2027 (ПКИП).

На приемната ще присъства още Илияна Илиева, главен директор на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ към Министерството на иновациите и растежа.

Напомняме, че МИР е отворило две процедури по Плана за възстановяване. Първата е „Технологична модернизация“, която приключи с над 2 500 подадени проектни предложения за над 1 млрд. лв. По втората за „ИКТ решения и киберсигурност“ с бюджет 30,6 млн. лв. се кандидатства в момента, като подадените досега проектни предложения са близо 4 000. До края на годината по линия на МИР от ПВУ ще се отворят още две процедури – за „ВЕИ и батерии за локално съхранение на енергия“ на стойност 200 млн. лв. и за развойни дейности и интелектуална собственост за близо 120 млн. лв.

 

 

 

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!