BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Болярово е изградено ново мултифункционално игрище

Болярово, 1.04.2021

Ново мултифункционално игрище вече е изградено в Болярово. Вчера официално лентата му беше прерязана от кмета на общината Христо Христов, ръководителят на проекта и председателят на Общинския съвет Атанас Дженков. Средствата за изграждането на игрището бяха осигурени от екипа на кмета Христо Христов чрез Програмата за развитие на селските райони. Стойността на проекта е 97 694 лв. Игрището е с размери 17х27м и с ажурна ограда, в него са монтирани врати за футбол, баскетболни кошове. Това ще позволи провеждане на тренировки едновременно по няколко вида спорт.

Инициативата за изграждането на игрището беше подсказана от самите деца, които вечер се събираха в двора на училището, за да играят, коментира заместник-кметът на община Болярово. В близките месеци в Болярово ще отвори врати и нова фитнес-зала, а целта е децата да спортуват повече и да прекарват навън свободното си време, добави кметът Христо Христов.

В Болярово ще бъде даден ход и на друг проект – за ремонта на 10 основни улици в града и на 7 улици в селата.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!