BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Военен и полицай са загубили битката с Ковид 19

Ямбол, 20.04.2021 г.

Военен и полицай са сред десетимата загубили битката с Ковид 19 за последните четири дни в Ямболска област, научи „Делник“. С тях починалите от началото на пандемията досега станаха 281.

Служителят на Областна дирекция на МВР е на 58 г., постъпил е в МВР – болница в София на 21 март, бил е на интензивно лечение и е починал на 15 април от двустранна ковид пневмония без придружаващи заболявания.

Военослужещият е на 47 г. от Ямбол, постъпил е в частната болница в Ямбол на 14 април, на 17 април е преместен в Ковид – реанимация на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ и същия ден е починал.

Сред жертвите е и мъж на 35 г. от Ямбол с психическо заболяване, който е постъпил на 23 март в МБАЛ „Св. Пантелеймон“, лекувал се е и в Ковид реанимация и на 17 април е починал.

Сред загубилите битката с коронавируса в Ямболска област са и жена на 86 г. от Миладиновци със сърдечно заболяване, жена на 72 г. от Ямбол със сърдечно заболяване, астма и артериална хипертония, жена на 80 г. от Ямбол със сърдечно заболяване, жена на 88 г. от Малък манастир, жена на 61 г. от Ямбол с артериална хипертония и мъж на 80 г. от Чарган със сърдечно заболяване. Причината за смъртта им е двустранна ковид пневмония.

Общо 6390 са регистрираните случаи на коронавирус в региона, от тях активните са 677. В болници са настанени 89 души, а на домашно лечение – 588.

Излекувани от заразата са 5432 души, под карантина са 734.

Яслена група в Ямбол ще бъде карантинирана заради заразен от персонала, сред новозаразените са медицинска сестра и бебе на 5 месеца.

Здравните експерти коментират, че заболяемостта спада, но смъртността не, защото много често пациентите подценяват състоянието си и търсят лекарска помощ с голямо закъснение.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!