BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ваксинираните в Ямболска област поне с една доза станаха повече от заразените

Ямбол, 26.03.2021 г.

Ваксинираните в Ямболска област поне с една доза вече са повече от заразените, това показват данните от единния информационен регистър. Към днешна дата в региона общо 5617 души са получили поне една доза ваксина, а заразените от началото на пандемията досега са 5394 души.

Досега в региона 1371 души са ваксинираните с две дози и това е само с ваксината на „Пфайзер и Бионтех“, защото първите дози на „Астра Зенека“ бяха поставени в Ямбол на 19 февруари, а втората им доза е насрочена за 3 май.

Последните дни имаше ударно имунизиране с „Пфайзер и Бионтех“ в Ямбол – за три дни бяха поставени 722 дози, от които само 158 са т. нар. втора инжекция. За същия период бяха поставени и 169 дози „Астра Зенека“.

С тях са ваксинирани желаещи от фазите на националния ваксинационен план. Имунизирани са учители, работещи в съдебната система и в институции, които контактуват с граждани и др.

Имунизацията е извършена във всички имунизационни кабинети в Ямбол, а не само в РЗИ, защото на ден са ваксинирани от 250 до над 300 души.

Към днешна дата поне с една доза са ваксинирани  4,78 % от населението на областта, а със завършена имунизация (с 2 дози) – само 1,16 %.

Днес към края на работния ден в РЗИ – Ямбол бяха регистрирани още 56 новозаразени с коронавирус, с което случаите станаха общо 5450. От тях активните са 946 – 114 са настанени в болници, а 832 са на домашно лечение. Под карантина са поставени 1116 души, излекувани от заразата са 4299, починалите са 206, с двама повече спрямо вчера. Битката с Ковид 19 загубиха и мъж на 71 г. и мъж на 66 г. и двамата от Ямбол, които са постъпили на 23 март в болница в тежко състояние, веднага са настанени в Ковид – реанимация, но са починали същия ден.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!