BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Българският младежки Червен кръст стартира национална програма #Умножи доброто

Българският младежки Червен кръст стартира Национална кампания #УмножиДоброто по повод Деня на Земята и във връзка с отбелязване на 100-годишнината на младежката организация.

 В гр. Ямбол доброволци на БМЧК-Ямбол засадиха дръвчета – червен дъб, като следваха всички указания за правилно засаждане – спазване на отстояние между дръвчетата, поливане, притъпкване и обезопасяване на всяко дръвче. Младежите се ангажираха занапред да полагат грижи и поливат дръвчетата. На всяко дръвче поставиха специално изработени табелки с логото на БМЧК по повод 100-годишнината. В цялата страна ще бъдат засадени 100 дръвчета от доброволци, служители и приятели на организацията. Целта на кампанията е да насочи вниманието на обществото към темите екология и климатични промени и също така да призове хората да организират и провеждат повече кампании и дейности за опазване на околната среда.

Доброволците от клуб на БМЧК при СУ“П. Яворов“ гр. Стралджа също се включиха в кампанията, като почистиха градинки и детски площадки в центъра на       гр. Стралджа. Събраните отпадъци, изхвърлиха на обозначените за това места.

Името на кампанията #УмножиДоброто е избрано неслучайно и цели да провокира хората чрез доброволчество и благотворителност да потърсят повече начини да участват в дейности за подобряване на благосъстоянието на децата и младите хора и обществото в цялост. Всички дръвчета, които ще бъдат засети, са дарени от Гората.бг

 

 

                                                                                  Областен Секретариат на БЧК – Ямбол

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!