BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Безплатни видеоуроци на „Просвета“ с учител за Националното външно оценяване в 7 клас

От 20 април (вторник) Издателска група „Просвета“ започва да излъчва специални уроци с учител в помощ на учениците в 7. клас, на които предстоят задължителни изпити в края на учебната година.

Всички уроци може да се проследят свободно и безплатно на сайта на „Просвета“ (ТУК) и на страницата на издателската група във фейсбук https://www.facebook.com/PROSVETA.BG.

В този клас Националното външно оценяване вече не изпълнява само контролна функция – то служи и за прием в гимназия. Затова е важно детето да се представи добре и да постигне подходящи оценки за влизане в желаното училище.

Ситуацията около коронавируса и принудителното дистанционно обучение поставят пред сериозно изпитание учениците – дали и доколко са усвоили учебния материал. За да подпомогне седмокласниците в подготовката им, „Просвета“ ще предложи поредица онлайн уроци по български език и литература и по математика.

Видеоуроците ще бъдат водени от учители с богат опит в подготовката на ученици за НВО и в съставянето на изпитни задачи. Те ще се постараят достъпно и ясно да откроят важните акценти в изпитните теми и да помогнат на седмокласниците да овладеят и да упражнят необходимите знания и умения. Освен това ще запознаят учениците със спецификите на предстоящите тестове и ще предложат ценни съвети, което ще им помогне да бъдат по-уверени на изпитите.

Уроците ще бъдат излъчвани под мотото „Националното външно оценяване – мисията е възможна“. Те са част от изключително успешната инициатива на издателството „Учим онл@йн с учител“, която стартира след извънредната ваканция през март миналата година.

Тази пролет „Просвета“ вече излъчи видеоуроци за НВО в 4. клас, които бяха гледани от хиляди ученици, учители и родители в сайта и във фейсбук страницата на издателската група. Уроците са достъпни и в момента за всеки, който иска да ги гледа отново ТУК.

Безплатните видеоуроци за НВО в 7. клас ще бъдат излъчени по следния график:

20 април (вторник), 17,30 ч. – Подготовка за НВО по БЕЛ (1. урок);   Учител: Весела Михайлова

21 април (сряда), 17,30 ч. – Подготовка за НВО по математика (1. урок); Учител: Ирена Муташка

27 април (вторник), 17,30 ч. – Подготовка за НВО по БЕЛ (2. урок);   Учител: Весела Михайлова

28 април (сряда), 17,30 ч. – Подготовка за НВО по математика (2. урок); Учител: Ирена Муташка

11 май (вторник), 17,30 ч. – Подготовка за НВО по БЕЛ (3. урок);  Учител: Весела Михайлова

12 май (сряда), 17,30 ч. – Подготовка за НВО по математика (3. урок); Учител: Ирена Муташка

18 май (вторник), 17,30 ч. – Подготовка за НВО по математика (4. урок); Учител: Ирена Муташка

 

 

График на излъчванията на видеоуроците за НВО в 10. клас ще бъде обявен  допълнително.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!