BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Безплатен онлайн курс, организиран от “Заедно за Ямбол” и община Ямбол 

Ямбол, 30.03.2021

Група “Заедно за Ямбол” започва записване на желаещи за безплатен онлайн курс за хора, които искат да работят и да се развиват в IT сферата и да получат знания за професията на Quality Assurance /QA/ инженерите. Начинанието е подкрепено и от Община Ямбол. Курсът ще започне с разяснения на основни понятия, свързани с компютрите. В тази част кандидатите ще получат отговор на въпроси като: какво е софтуерно тестване и защо то е необходимо, кой може да работи като Quality Assurance инженер, какво е софтуерна грешка, как се изпълняват софтуерни тестове и др. Ще се научат да тестват сайтове, мобилни приложения, ще разберат какво е автоматизация на тестването и как се използва.

“В последните години квалификацията на QA набира все по-голяма популярност като алтернатива за работа от вкъщи. IT индустрията освен от програмисти се нуждае и от  хора, които да подложат на тест процесите във всеки един новосъздаден софтуер или даден вид услуга. Благодарение на това се проверява качеството на продуктите и се избягват проблеми при бъдещата им експлоатация. Ще направим всичко възможно да помогнем с намирането на работа на тези, които успеят да завършат курса със старание и желание”, подчерта организаторът Георги Костадинов.

Срокът за набиране на кандидати за безплатното обучение е до края на месец април 2021 година. Записването става на телефон 0898857302.

Единственото, от което имат нужда кандидатите, е собствен компютър и желание за развитие! Курсът ще се провежда в съботните и неделни дни.

Припомняме, че това не е първата инициатива на “Заедно за Ямбол”. Освен желанието им да помогнат на хората в намирането на работа, сред техните каузи е и обединяването на гражданите в различни инициативи, свързани с облагородяването на нашия град. В рамките на един месец Георги Костадинов и екипът му организираха две акции в кв. “Възраждане”.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!