BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Анонимен инициативен комитет от граждани с призив към кмета

ДО:

Г-Н РЕВАНСКИ

КМЕТ НА ОБЩИНА ЯМБОЛ

ПРИЗИВ

Сега  е трудно  на всички. Но ще се приборим и с това.  Трябва да мислим и за бъдещето си, да мислим за младите хора на града ни. Трябва да търсим, с какво и как можем да ги задържим в Ямбол. Убедени сме, че един бърз и хубав Ремонт на Младежкият културен център “Георги Братанов“ би било една прекрасна крачка в тази насока. Да го ремонтираме и обзаведем така,че той да превликателен център за подрастващите и младите хора.

Знаем,че всичко “хубаво“ става с пари, с много пари.

Уважаеми г-н Ревански, на цялата Ямболска общественост е ясно, че един обект заченат с корупционни и лобистки цели на бившият Ямболски “дирибей и кмет г-н Славов, не може да приключи коректно, законово и професионално. Става въпрос за обект: “Доизграждане на Пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) с довеждащи комуникации и Реконструкция на Главен Колектор IX – гр. Ямбол“.

Съгласно сключеният Договор за изпълнение на обекта, Срока за изпълнение на всички СМР и провеждане на единични проби на доставеното и монтирано оборудване предмет на договора е  300 календарни дни от получаването на Възлагателното писмо до съставянето на Констативните Актове  за установяване на готовността за предаване на строежите (Образец 15 от Наредба № 3). Макар,че “дерибеите хитреци“ при подписан Договор на 05.12.2018 г. подписват Възлагателното писмо много по късно и така “хитричко подкрепят“ Изпълнителите, а града ,хората кучетата ги яли.

Но независимо от всичко, тези 300 дни бързо отминават и към момента Пречиствателната Станция и Колектора не са на нивото ,което идисква Договора.

Уважаеми г-н Ревански, започнахте ли удръжките,защото  неустойката по Договор е 0,05 процента  върху стойността на Договора за всеки ден забава, като санкцията се ограничава до 40 процента от стойността на Договора, който е в размер на 28 886 449,17 лева.

Г-н Ревански,тъй като прогнозираме,че доста парички ще съберете от неустойката, НАШИЯТ ПРИЗИВ Е ТЕЗИ ПАРИ ДА ОТИДАТ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЯТА НА МЛАДЕЖКИЯТ КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР.

Г-н Ревански,всичко е във ваши ръце и внимавайте да не Ви “тикнат“ в ръцете на прокуратурата.

Инициативен комитет

от Ямболии

Б. р. Призивът пристигна на редакционната поща на вестника на 17 март в 16,46 часа от видимо създаден за целта имейл и с вероятно измислено име. Публикуваме го, защото касае важен за града проблем с проекта за водния цикъл, но искаме да изразим журналистическата си позиция, че подаден по този анонимен начин призивът олеква и няма нужната тежест. Добре би било гражданите да застанат с имената си зад подобни твърдения, а не да се крият зад инициативен комитет и общото понятие ямболлии. Не сме коригирали и правописа на авторите.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!