BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

EVN oткри новообзаведена класна стая в Професионална техническа гимназия „Иван Райнов“ в Ямбол

Ямбол, 15.09.2020 г.

На 15 септември 2020 г. ЕVN България откри нова класна стая в Професионална техническа гимназия „Иван Райнов“ в Ямбол. Оборудването в класната стая е дарение от компанията и включва всичко необходимо за учебния процес – мебели за учениците и учителя, обучителни табла на стените и допълнителна техника.

EVN България е партньор на гимназията в Ямбол от 2017 г, като в момента общо 31 ученици в 8, 9, 10 и 12 клас се възползват от дуалната форма на обучение.

През 2019 г. ЕVN изгради в гимназията учебна стена „По пътя на електрическия ток“, която представя пътя на електрическата енергия – производство, пренос и разпределение.

Новооборудваната класна стая през 2020 г. е естествено продължение сътрудничеството между компанията и учебното заведение.

На откриването на класната стая присъства  инж. Здравко Братоев, изп. член на съвета на директорите на Eлектроразпределение Юг (част от EVN), Емилия Кремъкова, директор на ПТГ „Иван Райнов“, зам.-областния управител на Ямбол г-н Волен Дичев и др.

В рамките на сътрудничеството между EVN и ПТГ „Иван Райнов“ Ямбол ще се подготвят кадри за професионалното им развитие в сферата на електротехниката. Целта е изграждане на професионални умения в реална бизнес среда у учениците.

Това е третата EVN класна стая, която компанията реновира и оборудва изцяло. През 2018 г. същата класна стая бе оборудвана в Пловдив, а през 2019 г. – в Бургас.

 

Кампанията е част от инициативата на EVN България за развитие на дуалното обучение в сферата на електротехниката. За 5-та поредна учебна година EVN България стартира инициатива за дуално обучение в паралелки в 10 училища в Югоизточна България. Общо 217 деца имат възможност да използват добрите практики на дуалното обучение – едновременно обучение и работа в реална работна среда. От тях 98 ученици стартират дуално обучение за първа година.

 

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!