BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

180 медици в Ямболско вече са с втора ваксина, 218 са само с една доза

Ямбол, 3.02.2021 г.

180 медици в Ямболска област вече са получили втора доза от ваксината на “Пфайзер”-“Байонтек”, след като днес на още 60 беше поставена т. нар. „втора игла“. В региона още 218 души вече са ваксинирани с първа доза, а общият брой поставени ваксини е 578.

Нови 13 случая на коронавирус са регистрирани през изминалото денонощие според Единния информационен портал, с което случаите стават 3788. В РЗИ – Ямбол към края на работния ден днес са регистрирани общо 3799 случая, от които 369 активни. От тях 17 са настанени в болница, 352 са на домашно лечение. Излекувани от заразата са 3275, под карантина са 275 души. Добрата новина е, че няма починал с коронавирус за последните два дни, броят на смъртните случаи остава 155.

Две групички в централна детска градина в Ямбол са под карантина заради заразени учителки, с положителна проба е и детска учителка във Веселиново, но там няма карантинирани деца, защото тя отдавна не е била на работа. Сред новорегистрираните с коронавирус е медицинска сестра от МБАЛ „Св. Пантелеймон“.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!