BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Ямбол чете“ с Божана Апостолова

                    С Божана Апостолова – издател и творец с огнен темперамент,  беше открито 15-то издание на Литературни дни „Ямбол чете”, организирани от НЧ”Съгласие – 1862” със съдействието на Община Ямбол и ИК „Жанет -45”.  С откровения за живота си започна своя разговор с публиката в Синия салон авторката на десетки книги. С познатото си чувство за хумор тя разказа за първите си стъпки в поезията. „Полуграмотно, не съвсем грамотно” написва пет стихотворения и печели трето място в училищен конкурс. Вдъхновена от успеха си ”създава” още няколко и ги изпраща на Леда Милева, „да си запълни страниците на „Септемврийче”, споделя тя с усмивка. За огромна изненада получава писмо с отговор от известната българска поетеса. ,,Каза ми, че трябва да чета художествена литература. Ама аз, както ми казваха по онова време всички, сираче въшливо, като не знаех какво е това. Оттогава си мечтаех да бъда известна и се научих да отговарям на авторите на всички ръкописи. Благодарение на Леда Милева”, спомни си авторката.

         За приятелството с Вера Мутафчиева и цяла плеяда български творци, за хармонията и разминаванията между талант и характер, както и злободневни теми засегна още Божана в разговора си с публиката. „Не обичам да чета свои стихове, защото повечето ги чета разплакана”, сподели откровено тя, но въпреки това разтвори страниците на най-новата си стихосбирка „ Сама и обща” и прочете част от публикуваните в нея 75 стихотворения – любими за нея и нейният син.

 

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!