BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ямболските училища ще посрещнат близо 700 първокласника

първокласници

Близо 700 първокласника ще постъпят в ямболските училища на 16 септември, понеделник. Най-малките попълват 32 паралелки в учебните заведения в града.

Кметът на Ямбол Георги Славов ще бъде гост на откриването на новата учебна година в ОУ „Любен Каравелов“ от 9.00 часа. Час по-късно той ще поздрави със старта на учебния процес и студентите от Факултета „Техника и технологии“ към Тракийския университет. От 13.30 часа кметът ще сподели празненството по повод първия учебен ден и в ПГ „Васил Левски“.

През настоящата учебна година в Ямбол ще функционират общо 15 общински училища, от които 2 начални, 5 основни, 1 обединено училище, 1 средно училище, 1 спортно училище, 3 профилирани гимназии и 2 професионални гимназии. Общият брой на учениците от І до ХІІ клас в общинските училища надхвърля 7700. В града функционират още пет професионални гимназии.

Всички училища на територията на община Ямбол са в готовност за успешен старт на новата учебна 2019/2010 година. Налични по места са заявените количества учебници, помагала и задължителната документация. Осигурена е също така и ресурсната обезпеченост с педагогически специалисти за нормалното протичане на образователно-възпитателния процес.

Към днешна дата са завършени планираните ремонти и дейности по освежаване на училищната база. Извършените ремонти на общински училища са на стойност близо 470 хиляди лева. Довършителни работи по отоплителната система ще продължат единствено в ОУ „Любен Каравелов“ и ОУ „Йордан Йовков“, без това да възпрепятства учебния процес. Дейностите ще приключат преди началото на отоплителния сезон. За всички училища са заявени необходимите количества газ, сключени са договори за доставка, както и за поддръжка на парните инсталации.

В готовност за новата учебна година са и всички детски градини в града.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!