BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хипотерапия в община „Тунджа“

“Тунджа”, 22.02.2021 г.

С цел надграждане на здравно-социалните услуги, през следващите месеци от изпълнението на проект „КОМПАС- Интегрирани мерки за социално включване в община „Тунджа“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“,  стартира нова дейност „Хипотерапия за лица от уязвими групи“. Срокът на изпълнение на услугата по проекта е до 31.12.2021 г., а нейната стойност е в размер на 12 000 лева без ДДС.

Целта на хипотерапията е да бъде предоставен нов вид услуга за уязвими групи, включително деца и лица с увреждания, живеещи на територията на община „Тунджа“, като по този начин ще бъдат създадени условия за подобряване на физическото и психо-емоционалното им състояние.   Хипотерапията ще се провежда в Конната база в село Кабиле, община „Тунджа“, като подготвителна фаза преди същинска терапия, както и като допълнителна процедура след физиотерапия и/или рехабилитация. Предвижда се терапията с коне да се провежда групово и индивидуално, като в груповата работа ще бъдат включвани деца и лица с емоционални и поведенчески проблеми, а индивидуалната работа ще бъде насочена към деца и лица с физически, говорни, слухови и други затруднения и увреждания.

Хипотерапията е специфична дейност и е трудно достъпна за хората от населените места на община „Тунджа“.

Стартирането на тази дейност разширява спектъра на интегрираните услуги в общността, предоставяни от общината.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!